Eric Pothoven

budgetcoach en schuldhulpverlener

Budgetcoach

Ik ben Eric Pothoven, budgetcoach en schuldhulpverlener bij Topweg Coaching (www.topweg.nl). Ik ben dit werk gaan doen omdat ik mensen wil helpen die behoefte hebben aan een gestructureerd en financieel gezond leven. Als de structuur er is, is er ook rust in het hoofd en kan er weer genoten worden van de mooie dingen in het leven. Na een oriënterend klikgesprek gaan we samen van start! Ik verwacht van jou een pro-actieve houding, je doet je opdrachten en stemt goed af. Een traject bij Topweg Coaching gaat om het startpunt, de route en de aankomst (het doel). Wij zijn de wegwijzers. We zorgen voor het goede tempo en de juiste doelen. Het genieten van de reis, even stilstaan voor het uitzicht en het vieren van successen, krijgen de verdiende aandacht. Met een waarderende, stimulerende begeleiding ontdek je hoe je je doelen snel en duurzaam bereikt!

Wie betaalt de budgetcoach?

Dat kan op een aantal manieren:
• Zelf betalen – als je het zelf kunt betalen, dan is dat het prettigste. Omdat een budgetcoach kijkt naar de besparingen die er zijn, heb je het geld van een budgetcoachtraject meestal heel snel terugverdiend.
• De werkgever betaalt – dit klink eng, maar wordt regelmatig toegepast. Mensen met financiële problemen zijn minder productief. Dat merkt je werkgever ook. Bovendien weet een werkgever soms al dat er problemen zijn. Bijvoorbeeld als loonbeslag is gelegd op je salaris. Maak het bespreekbaar en vraag je werkgever naar de mogelijkheden. Soms is een werkgever bereid (een deel van) het gereserveerde opleidingsbudget te gebruiken voor een budgetcoach. En eigenlijk kan je het traject ook zien als een soort opleiding. Je leert namelijk een administratie aanleggen en goed met geld om te gaan.
• Via PGB – ontvang je een persoonsgebonden budget? Dan zijn er veelal mogelijkheden om de kosten via het PGB vergoed te krijgen. De voorwaarden voor vergoedingen via het PGB zijn terug te vinden op www.pgb.nl
• Via de ziektekostenverzekering – Gelukkig zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen die de resultaten van een coaching traject erkennen en vergoeden in een aanvullend verzekeringspakket. Neem voor meer informatie contact op met je ziektekostenverzekeraar.
• Via het UWV – Afhankelijk van het soort uitkering en gemaakte afspraken met het UWV zou het UWV je een budget toe kunnen kennen waarmee het coaching traject geheel of gedeeltelijk betaald kan worden. Voor meer informatie neem je contact op met het UWV.
• Via een schuldeiser – dit klinkt misschien vreemd, maar in sommige gevallen is een schuldeiser bereid om een budgetcoach te vergoeden. Dit komt, omdat steeds meer schuldeisers de voordelen van een budgetcoach ten opzichte van een gerechtsdeurwaarder zien. Daar waar het bij de deurwaarder gaat om het snel innen van geld, gaat het bij budgetcoaching om een traject dat bedoeld is om op lange termijn een oplossing te bedenken. Echt de oorzaak aanpakken dus.

Tarieven budgetcoach

1. Intakegesprek, telefonisch of bij de klant thuis Gratis

Doel van het gesprek is om inzicht te krijgen in de situatie
en de hulpvraag duidelijk te formuleren.

2. Vaste lasten scan, mogelijkheden van bezuinigingen bespreken € 120,00

We kijken naar de vaste uitgaven zoals woonlasten, verzekeringen,
mobiele abonnementen vervoer enz.
Totale duur is het intakegesprek en 2 vervolggesprekken van
ieder 1 uur.

3. Advies bij wijzigingen in je financiële situatie € 210,00

Hierbij kan je denken aan veranderingen in je leven die financiële
consequenties hebben. Scheiding, samenwonen, kinderen krijgen.
Maar denk ook aan bijvoorbeeld 2e huwelijken, hoe ga ik om met de
kosten van de kinderen samen met mijn ex.
Het traject bestaat uit het intakegesprek, het vervolggesprek
van 1 ½ uur en 2 vervolggesprekken van 1 uur ieder.

4. Budgetcoaching basis € 425,00

In dit traject gaan we orde en structuur aanbrengen.
We gaan samen door de administratie, zorgen dat dit gestructureerd
wordt opgeruimd zodat je altijd je facturen kan terugvinden.
We gaan samen zorgen dat je zelf weer inzicht krijgt in je financiën.
Voor dit traject trekken we naast het intakegesprek 7 uur uit.
Na het traject laat ik je niet los, maar hebben we regelmatig nog even
een momentje (gratis nazorg) om samen te sparren en om te kijken of
je nog tegen dingen aanloopt.

5. Budgetcoaching volledig € 595,00

In dit traject gaan we verder dan het basistraject.
Je krijgt naast het basistraject nog extra:
Het opstellen van jaaroverzichten en het stellen van
financiële doelen voor de korte en de lange termijn.
Ook na dit traject laat ik je niet los, maar blijf contact met je houden.
Het totale traject is daardoor intensiever en nog meer gericht op je
financiële zelfredzaamheid en bedraagt ook 7 uur naast het
intakegesprek.

6. Thuisadministratie / seniorenadministratie € 30,00

Heb je problemen met het bijhouden van je administratie, of begrijp
je brieven niet die je krijgt, dan kan ik bij je langskomen om je daarbij te
helpen.
Per bezoek van een half uur reken ik het bedrag van € 30,00.

7. Werkgeverspakket € 995,00

Vraag meer informatie voor het complete pakket!

Schuldhulpverlener

Mochten je financiële problemen verder gaan dan iets wat met goede coaching opgelost kan worden, dan heb je misschien iemand nodig die een aantal zaken voor jou gaat regelen. Als schuldhulpverlener kan ik snel in contact treden met schuldeisers, incassokantoren en deurwaarders. Op die manier neem ik zorgen bij jou weg. Wel blijf je altijd zelf verantwoordelijk voor een goede balans tussen je uitgaven en inkomsten. Hierbij kan ik je begeleiden. Voor meer informatie kun je me mailen op info@topweg.nl of appen op 06-51468120.

Interim management ICT

Help, mijn kleine bedrijf wordt groter! Groeien is fijn maar het kan zo zijn dat je bedrijf hierdoor (tijdelijk) niet alle juiste mensen aan boord heeft. Daarbij kan ik je helpen.
Ik breng, op basis van urgentie, structuur in de organisatie. Het is nodig dat al je werknemers het belang daarvan gaan inzien. Door hen op de juiste manier te coachen zorg ik ervoor dat je werknemers een constructieve bijdrage gaan leveren aan de bedrijfsdoelen. Samen zorgen we er voor dat het bedrijf vanuit een gezonde basis verder kan groeien.
Wil je weten wat ik voor je bedrijf kan betekenen? Ik kom graag langs (virtueel of fysiek) voor een gesprek.